Rendezvények - Dég

rendezvénytér

Dég, Festetics-KASTÉLY

A dégi Festetics-kastély hazánk legkorábbi klasszicista rezidenciája. Festetics Antal a kastély és a park építtetője. Az építés 1802-ben kezdődött, majd a botanikával foglalkozó Festetics család kialakította Magyarország legnagyobb angolparkját. A két portikusszal díszitett főépület a budapesti Nemzeti Múzeumra emlékeztet – ez nem véletlen, hiszen mindkettőt Pollack Mihály tervezte.

A kastélyt Magyarország legnagyobb angolparkja öleli körül, melyben különleges ősi fák és növényritkaságok találhatóak, és akkora, mint a New York-i Central Park. A mesébe illő németalföldi stílusban épült vöröstéglás Hollandi ház – melyet 1891-ben emeltek – a Park tó szigetén áll. A látogatók számára az átjutást egy hosszú fehér híd segíti.

A kastély belső terében egy impozáns díszterem fogadja a vendégeket, ahol esküvői szertartás, céges rendezvények, konferenciák és egyéb családi események is megtarthatók. A teraszos kávézó zsúrok, fogadások, vagy akár kisebb gálavacsorák méltó helyszíne lehet. Az épületben és a parkban különleges felvételek készíthetők egy fotózás vagy filmforgatás alkalmával.

A Budapesttől való egy órányi távolság, a kastély és a park különleges szépsége a helyszínt egyaránt alkalmassá teszik magán és céges rendezvények lebonyolítására mind beltéren, de akár kültéren is.

 

ÁRAJÁNLATKÉRÉSÉRT ÉS BŐVEBB TÁJÉKOZTATÁSÉRT VÁRJUK MEGKERESÉSÉT AZ ALÁBBI E-MAIL CÍMEN:
ELHELYEZKEDÉS

Dég Fejér megyében, a Balaton keleti partjának közelében, a 64-es út mellett helyezkedik el, az M7-es autópályától 28 km-re. A megye központja, Székesfehérvár 40 km, Budapest 100 km távolságra található.

PARKOLÁS

A helyszín rendelkezik egy 30 férőhelyes parkolóval.

Tömegközlekedéssel

Budapestről, Székesfehérvárról Simontornyáig vonattal, onnan busszal közelíthető meg, majd egy 15-20 perces sétával érhető el a kastély.

AKADÁLYMENTESSÉG:

A földszint rámpa segítségével közelíthető meg, akadálymentes mosdó helyiség a parkban található.

KÖZMŰ/INFRASTRUKTÚRA

elektromos áram, mobil hálózati lefedettség.

ÉPÍTÉSZETI PARAMÉTEREK

A kastély alapterülete 2500 nm, a park összesen: 300 ha

TECHNIKAI FELSZERELTSÉG

mobil színpad, hangtechnika.

LEGKÖZELEBBI REPÜLŐTÉR

Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (129 km

Kapacitástáblázat

Rendezvényterek

 

Befogadóképesség (fő), különböző elrendezés esetén

 

Alapterület m2

Állófogadás

Széksoros

U alakú

Körasztalos

Kávézó

69

40

30

Terasz

90

80

Ovális díszterem

123

80

80

40

60

Kastélypark

300 ha

1500

Kőkert pergola

500

150

150

Széchenyi ikon